cufusarije

cirkuske radionice
za djecu, mlade i odrasle
u parku kod muzeja
18. i 19.5.2019.
14:00-17:00 sati

Slack park

Slackline, kao ni Cufus čovjek, ne poznaje dobne granice za ustrajnost, motivaciju, vježbu i zabavljanje pritom, dovoljno je znati hodati tlom. Ako se osjećaš kao Cufus čovjek – dođi na radionicu, osmjeh na licu zajamčen! Radionicu provodi Slackline Samobor – mala grupa ljubitelja slacklininga iz Samobora, koji se istim ustrajno bave od dana kad su upoznali aktivnost, vježbaju, uče i dijele naučeno međusobno te novim, budućim slack ljudima.
Slackline je tjelesno-mentalna aktivnost balansiranja i hodanja po gurtni. Pojavivši se 1960-ih među penjačima u dolini nacionalnog parka Yosemite Valley, željnim izazova te poboljšanja svoje ravnoteže, za 
razonodu i trening su balansirali na lancima u okviru parkinga, penjačkim užadima i čeličnim kablovima;
do danas zaokuplja sve više poklonika u cijelom svijetu svojim zabavnim duhom. Tjelesno-mentalni trening koji jača koncentraciju i fokus, u kojem istovremeno kreirajući igru vlastitog razuma i intuicije učite kako opušteno ustrajati u teškim i intenzivnim situacijama. Poboljšava kontrolu i koordinaciju tijela, jača core te popravlja držanje i ravnotežu.

Jelena Kalaica i Leona Čorbić (HR) 

Radionica zračnog ringa i hammocka

Tokom radionice polaznici će moći isprobati 2 zračna aparata: aerial ring i aerial hammock.
Radionica je namijenjena onima koji imaju iskustva, te bi željeli povećati trenutno znanje zračnih vještina, kao i onima koji nemaju nikakvog iskustva, ali bi se voljeli okušati u akrobacijama u zraku. Kroz individualan pristup svaki polaznik će dobivati zadatke ovisno o mogućnostima i volji za napredak.
Radionica će biti podijeljena u 3 segmenta:
1. kondicija – vježbe za temeljitu fizičku pripremu kao osnovu za bilokakav daljnji rad
2. dinamika – početni, srednji i napredni prijelazi iz elementa u element
3. istezanje – usavršite svoje letenje i flipanje pojačanom fleksibilnošću. Istezanje tijela je važan svakodnevan process kojim također pomičemo dimenzije uma, te otvaramo vrata drugačijoj percepciji tijela. Kako se tijelo mijenja, mi se mijenjamo.
Potrebno je ponijeti udobnu odjeću koja pokriva noge, trbuh i pazuhe, te bočicu vode.

sudjelovanje na radionicama je na vlastitu odgovornost!

Sav program na festivalu je besplatan, uz "obaveznu" donaciju u šešir

  • Facebook Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now