predstave 2o19.

 

 

muvajući

Predstave

vodi me na...

cufusek

performansi

 

Balansiranje između rizika i zabave, cirkuska predstava u kojoj  publiku čeka humor, sreća, neizvjesnost, adrenalin te luda atmosfera, ukratko: 100% užitak.

GOMA / Argentina

The Atari show

The Atari show iskorištava nove tehnologije I poigrava se s publikom na inteligentan način.

El Goma transformira uobičajene situacije u zabavne skečeve.

Vrhunske suvremene žonglerske sposobnosti, fizička komedija, nesinhronizirani plesni pokreti I brzopotezna improvizacija. Sagrađen na godinama iskustva, izglancan, a opet tako spontan I uvjek smješan show- iz jednog kofera.

Međunarodno uspješan ulični šou izvođen u više od 22 zemlje diljem svijeta.

Bubnjar I žongler,loptice I set bubnjeva, ishod je totalna akcija koja nemože biti zaraznija.

La Sbrindola njeguju ekstrovertirani, bizarni stil žongliranja pomješan s ritmovima koji vas voze kroz njihovo ludilo.

Ova fuzija umjetničkih formi rezultira nepredvidljivom energijom koja jako nalikuje na totalni kaos, a publiku izbacuje sa svog mjesta!

La SBRINDOLA / Italia

SHOCK EM ALL

Emilio the Balancer / Venecuela

“The Dangerous show “

Pepite i Barabba / Italija,Francuska

Oni se toliko jako vesele (da vam pokažu njihov ulični šou i uljepšaju život) tako da nemojte propustiti ovaj šou i izgubiti priliku za jedan dobar smijeh jer su oni: “Klaunovi na kvadrat”

 

Protagonisti ovog performansa pokušavaju ispričati svaki svoju priču, no njihova egomanija im to ne dopušta. Kreću sa konfliktom i nadmetanjem vlastitih osobnosti i sposobnosti da vide

tko je bolji, kako bi na kraju shvatili da samo zajedno mogu dati najbolje od sebe.

EL Cric / Hrvatska

Klaun ZvekaN / Hrvatska

Cirkuska predstava za djecu i odrasle gdje se pada preko loptica, skače preko čunjeva, gasi se vatra i ponovo pali, stvaraju se čuda iz ničega i nastaje Zvekan.

 

Performansi

predstave
Cu'fusek
muvajući

La Sutil Línea Roja je oda ljepoti i njezinoj svakodnevnoj smrti, njezinim pobjedama i porazima, uzaludnost njezine biti. Crvena linija, labavi konop na kojem balansira između dvije strane u antitezi, prolazi između unutarnjeg i vanjskog, nudi viziju globalne prirode biti žena i pripadnosti njezinom okruženju.

Društvo ukazuje, sudi, zapovijeda, a tijelo se manifestira iz mjesta samozadovoljstva, iako njegov potisnuti unutarnji ritam nadilazi pribranost.

Ovo je multidisciplinarna solo predstava koja kombinira Butoh ples sa manipulaciom objekta, glasom i bondage (Shibari) tehnikom.

Nikita Val / Španjolska

La Sutil Linea Roja ( Tanka crvena linija) 

Filip Borelli, Tanja Puklek /Hrvatska

FENG SHUI

Dualistički trapez performans potpomognut mašinerijom DB Indoša. Cirkuski izvedbeni kolketiv Tricycle Trauma/ Lidija Šola, Ivana Pedljo i Jasmin Dasović 

Tricycle trauma / Hrvatska

Fragmenti kopnjenja

Glazbeno-plesni performas koji spaja autorsku, živu glazbu s plesom I manipulacijom objektima, inspiriran je istoimenom filozofijom kao I istraživanjima suvremenog zvuka I pokreta. Metafizički ambijent I pogled izvan okvira naučenog I pristupačnog teme su kojima se autori bave u ovom performansu. Sadrži suvremene glazbene tehnike kao što su beatbox, looping tehnike snimanja uživo te tehnika sviranja po inox termosici razvijan od strane Filipa Borellija

Matko Abramić

Reci mi riječ i reciklirat ću ti pjesmu  cirkusko - pjesnički performans)

nastavak pjesničkog performansa iz 2017. i 2018. u kojem je pjesnik prolaznicima pisao pjesme na staroj pisaćoj mašini na temelju riječi koju su mu oni zadali a ovaj pun a temu CIRKUSA. Ako žele, prolaznici mogu donirati za pjesmu ili za knjigu poezije "Mala doza samizdata".

Pjesnik će pjesme pisati na 100% recikliranom papiru, tom malom gestom nas podsjeća na važnost brige za sredinu u kojoj živimo, dišemo i plešemo.

 
predstave
performansi
muvajući

Cufusek

mađioničar rico

Najstariji aktivni mađioničar u hrvatskoj.

trikovi s kartama, nestajanjima, pojavljivanjima, stvaranjima, 

i tko zna kojim sve njima.

Bit će tu i čarobne vatre, teleportacije i tome slično..

Šareni svijet

Šareno i zabvno za najmlađe gledatelje, smjesti se na dekicu i uživaj :)

Tricycle trauma / Hrvatska

Mala noćna mora

Priče iz Ormara

Kad je Mala noćna mora ostala sama, bez ikoga svoga, pobjegla je u najskriveniji kutak tog čudnovatog svijeta. I živjela je tako ona s tim svijetom sjena sve do jednoga dana kad se, na njezino najveće iznenađenje, u tami njezinog carstva ispred njezinih širom otvorenih očiju nije pojavila ista takva pojava, samo umjesto od noćnih mora, satkana od sna. A što se tada dogodilo, otkrit ćete uskoro.

Prema priči " Mala noćna mora" autorice Irene Zelene 

Režija i dramaturgija: Davor Žagar
Igraju: Lidija Šola i Ivana Pedljo
Dizajn zvuka i svjetla: Jasmin Dasović
Kostimografija: Karmen Perković
Scenografija: Isidora Švaga
Vizuali: Lovro Škiljić
Produkcija: Tricycle Trauma
Koprodukcija: Centar za kulturu i informacije Maksimir

CirkoKolaž

Kostimirana, koreografirana, interaktivna predstava za djecu i mlade.

Klaun priča priču o svom izgubljenom cirkusu  punom žonglera, klauna i drugih zanimljivih cirkuskih likova.

O cirkusu gdje je smijeh, ples, vratolomija i ludost normalna stvar! 

 

Izvođači:

artisti iz cirkuskih udruga Antuntun + Cirkutura + prijatelji

 

Hoče li klaun pronaći svoj cirkus? Dođite i pogledajte!

 
predstave
performansi
Cu'fusek

Muvajući

Prvi “Clown-Tango-Walkakt” u Europi u kojem stravstveni Majestra Pepita i Don Camilohave ne funkcioniraju baš onako kako su si zamislili. Uvijek im se nešo preprijeći na putu, auto, dječja kolica ili samo vlastite noge koje se ne ponašaju onako kako bi htjeli i ljubav…da, ljubav za tango, koja ponekad ide tako daleko da jednostavno nemogu prestati tražiti ljude za ples…

BAKA RUŽA KLIMALIĆ / Hrvatska

Par zagonetki I pokoja rima dok se baka klima

CLOWN SUL QUADRATO

Pepite i  Barabba u izdanju ulične animacije. Harmonika, ludi baloni ,neobični rekviziti to je ono što oni imaju. A ono što trebaju? To su mjesta ispunjena ljudima.

Belle etage / Austrija

Tango? Si,Tango!

Bičikletina koferasta predstava

Krava na mjesecu.

Prema slikovnici Dušana Vukotića "Krava na mjesecu"  nastala je predstava na dva kotača. Jedan crveni bicikl nosioc je jedne čupave narančaste tete koja otvarajući putujući kofer  oživljava najčudesniju priču koja ide čak do mjeseca.
Predstava je putujuća i može se dogoditi usred parka, ispod brijega, na vrh brda, nasred trga, ispod sata, pokraj klupe, iza drveta, pokraj livade, u kazalištu čak. 
Glavi junaci su Branka svemirka, Darko Darkec zvani Darkaut astronaut i krava na mjesecu.Predstava je interaktivna i multidisciplinarna jer se u njoj krije i cijeli mali svemirski cirkus.
izvodi ju: Petra Bokić

Sav program na festivalu je besplatan, uz "obaveznu" donaciju u šešir

  • Facebook Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now